Loop je vast in je werk door persoonlijke blokkades? Functioneert een team niet naar behoren door onderlinge spanningen - of is er onvoldoende samenwerking? Zomaar wat voorbeelden waarbij de Innerscore methode voor zakelijke coaching effectief kan zijn.

Gedragsverandering door videoanalyse en gevoelsherinneringen

 

De meeste coachingstrajecten benaderen gewenste gedragsverandering vanuit het linksbreinige, analytische niveau. Zo niet de Innerscore methode voor zakelijke coaching. Want je kunt nieuw gedrag met je linksbreinig gestuurde wilskracht oefenen en nog eens oefenen, maar daarmee wordt het nog niet moeiteloos en vanzelfsprekend. En dat is toch de bedoeling. Anders zien we na verloop van tijd toch vaak een terugval in de oude manier van doen. 

Videoanalyse en gevoelsherinneringen

De Innerscore methode voor zakelijke coaching brengt met een verhelderende videoanalyse de beperking van je strategie beeld voor beeld op bewustzijnsniveau. De onbewuste strategie is gekoppeld aan gevoelsherinneringen. Die pakken we op een diep niveau aan. Pas dan kan je blijvend besluiten dat je de oude strategie niet meer zo vaak nodig hebt.

Een voorbeeld

Als je stap op de carrièreladder steeds maar niet de positie oplevert waar jij op inzet, heeft dat meestal een onbewuste, rechtsbreinige oorzaak. De gevoelsherinneringen in jouw systeem veroorzaken beperkende overtuigingen over 'je laten zien, je laten horen', je hoogtevrees zogezegd. Onderweg naar de top van de carrièreladder is hoogtevrees beslist niet helpend. We onderzoeken met jou samen wat de oorzaak is van je beperking. We helpen je die te elimineren zodat je blijvend ander gedrag kunt laten zien. Moeiteloos en vanzelfsprekend.

Mocht je nu al een vermoeden hebben: Ja, het is niet altijd makkelijk of leuk, maar wel effectief en met blijvend resultaat. 

Botsende strategieën

Soms bestaat een team uit botsende strategieën. Samenwerken lukt niet, men heeft een stevig oordeel over elkaar. Ook dan werkt de Innerscore methode met bovengenoemde instrumenten. Je leert neutraal kijken naar wie de ander is en je ziet hoe je zonder irritatie elkaars kwaliteit kunt benutten.