Wil jij weten wat lichaamstaal écht vertelt? Kun jij voor je beroep of persoonlijke ontwikkeling extra kennis hierover gebruiken? Schrijf je dan in voor de cursus Anders Kijken Anders doen.In de cursus wordt met behulp van videoanalyse geleerd anders te kijken naar de micro-informatie in gezicht en lichaam. Het onderbewuste wordt hierin met behulp van video zichtbaar gemaakt. Je leert in de cursus dat datgene wat wij intuïtie noemen, gewoon de informatie is die je op onbewust niveau waargenomen hebt. Je herkent de basisstrategieën: vluchten, vechten, bevriezen. En combinaties ervan. Je leert kijken, kijken en nog eens kijken. En begrijpen.

Voor wie

De cursus is geschikt voor elk beroep  waarin het begrijpen van onderbewuste signalen helpt om beter en effectiever te doorgronden wat er echt gezegd wordt en voor ieder die persoonlijk wil groeien in communicatie. Ben je coach of therapeut en op zoek naar uitbreiding van je tools? Dan is de videoanalyse hét middel om je te onderscheiden. Samen met je client bekijk je de beelden en ga je direct naar de kern.

Doelen cursus non-verbale videoanalyse Anders kijken Anders doen

In de cursus leer je kijken zonder oordeel. Je eigen, vaak onbewuste, oordeel is belemmerend om met werkelijk vrije aandacht waar te nemen. In de cursus onderzoek je op welke ervaringen dat oordeel gebaseerd is. De persoonlijke groei die daaruit voortkomt helpt je om het aangeboden (video)-materiaal beter te begrijpen.

In de cursus ga je zelf aan de slag met het maken van analyses.

  • Je persoonlijke communicatie wordt effectiever omdat je niet alleen luistert maar ook kijkt
  • Je herkent non-verbale signalen en basisstrategieën en kunt daarop inspelen
  • Je groeit  in het ervaren zonder oordeel
  • Je reageert adequater op signalen van anderen, je weet wanneer iemand de waarheid spreekt en wanneer niet
  • Je bent in staat videoanalyses te maken waarin je de betekenis van de verschillen tussen mind en mood laat zien
  • Ook zonder hulp van video interpreteer je micro lichaamssignalen op hun onbewuste inhoud

Praktische informatie

Elke ochtend start met een blok theorie. Je gaat al heel snel zelf videoanalyses maken. De cursus is gebaseerd op ervarend leren. Je oefent met proefpersonen, video- en fotomateriaal. Meebrengen van een eigen camera is niet verplicht maar wel handig.

 

Als afronding van deze weken maak je voor de laatste cursusdag zelfstandig een video-opname die op de laatste cursusdag besproken wordt.

 

De  cursus kost € 1860,=  vrijgesteld van btw.


De locatie is in Son. Maximaal aantal deelnemers 3 per lesblok.

 

Proberen mag. Kom vrijblijvend langs voor een korte analyse van jezelf.

Ben je nieuwsgierig en wil je het zelf ervaren? Maak dan een afspraak waarin wij je laten kennismaken met de analysemethode. Heb je nog vragen? Neem ze mee.

 

Certificaat

Afronding van de complete basiscursus levert een certificaat op. De cursus is officieel geaccrediteerd bij de SRVB met 1 studiepunt per dagdeel.