Videoanalyse voor psychotherapie en coaching

De Innerscore methode werkt met videoanalyse en met de gevoelsherinneringen van het lichaam. De methode werkt snel en effectief. Videoanalyse brengt je onbewuste non-verbale signalen duidelijk in beeld. Je ziet met eigen ogen waar het aan schort. Dat maakt veel praatwerk overbodig. De methode wordt ingezet voor coaching en therapie, voor sollicitantenscreening en in training en cursussen.

 

Gebruik van videoanalyse

Door videoanalyse ontdek je met eigen ogen welke strategieën je ontwikkeld hebt en je ziet beeld voor beeld welke beperkingen dat oplevert. Een openbaring om jezelf zo te zien. De taal die je lichaam op onbewust niveau spreekt is veel zuiverder dan spreektaal. Niet te sturen door wilskracht of mentale controle.

Niet praten maar voelen

Dat praten helemaal nooit zou helpen is misschien wat kort door de bocht. Maar inzicht in jezelf krijgen door letterlijk naar jezelf te kijken is veel effectiever. We maken met video een opname waarnaar we samen terugkijken. Onthullend en soms confronterend. Daarna gaan we aan de slag met je gevoelsherinneringen. Ieder lichaam heeft ze. Gevoel zit immers in je lijf, niet tussen je oren. De methode stelt je in staat authentiek terug te voelen wat de bron is van je huidige problemen en nieuwe keuzes te maken.

Gevoelsherinneringen

Vóelen doe je met je lijf, niet met je brein, en ook niet tussen je oren. Tussen de oren bedenk je woorden om je gevoel weer te geven - maar die woorden zijn echt niet het gevoel zelf. Innerscore werkt wel met het gevoel zelf, met de gevoelsherinneringen die in je lichaam opgeslagen zijn.