"Er is overal wel eens wat" is een bekend gezegde als het gaat om ruzie in de relatiesfeer. Maar als de ruzies zo vaak voorkomen dat het lijkt of er een oorlog gevoerd wordt, helpt het om een therapeut mee te laten kijken naar de patronen die onbewust ontstaan zijn. Hoe jammer is het niet als het 'houden van gevoel' plaats maakt voor verwijten en de afstand van nu.

Alleen of met je partner

Je kunt deze therapie zonder je partner starten want verandering begint immers bij jezelf. Jijj hebt jóuw strategie en overtuigingen ingebracht in de relatie. Net zo goed als je partner dat deed. Die strategie brengen we naar bewustzijnsniveau door een videoanalyse van je onbewuste overtuigingen.

Meestal komt na verloop van tijd de partner ook. Deze ziet als eerste je verandering en krijgt daardoor ruimte om te beseffen waar het bij hem/haarzelf aan schort.

Onderzoek 

Je onderzoekt met je therapeut de beperking van je strategieën. Hoe je ze kunt veranderen vanuit aandacht voor jezelf en je partner. Welke gevoelsherinneringen je op moet ruimen om opnieuw te kunnen ervaren waarom je ook alweer op die ander viel toen.